IT Professionals veranderen niet van baan voor het geld, maar waarvoor dan wel?

Yvette van der Vliet Recruitment doe je zo Leave a Comment

Kennis delen

 IT professionals gaan niet primair voor het geld naar een andere werkgever. Mocht geld het argument zijn, dan worden ze ZZP’er. Ik denk serieus mijn grootse concurrent bij werving 🙂. 
Top 3 drijfveren: 

Cultuur
Kennis
Opleiding

Ad 1) Cultuur, logisch maar onderschat. De meeste voldoen aan de harde criteria en bij elk bedrijf zie je hetzelfde rijtje aan harde criteria. Het valt niet mee om een originele vacaturetekst te schrijven gebaseerd op basis van die harde criteria. Het gaat om de persoonlijke match: die ene perfecte match, die beide (kandidaat en organisatie) verder brengt dan waar ze nu staan, omdat er een duidelijk klik is tussen kandidaat, direct leidinggevende en medewerkers van het bedrijf.
Ad 2) Kennis, is weliswaar geen macht meer in deze netwerk tijd. Maar men wil wel graag onderdeel zijn van een imposant kennisnetwerk.
Ad 3) Opleiding, of breder ontwikkeling. Krijgt de professional daadwerkelijk ruimte voor opleiding en ontwikkeling en niet alleen als er even geen project is …Wordt er bij start meteen een opleidingsprogramma samengesteld. Is het bedrijf bereid om meer in opleidingen te investeren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.